Wat houdt Cognitieve Fitness in?

Cognitieve Fitness is effectief voor iedereen die zijn hersenen gezond en zijn conditie op peil wil houden.

Langdurige stress, ouder worden en chemo zijn de grootste vijand van de hersenen, want ze breken hersencellen af. Het gevolg daarvan is dat je geheugen achteruit gaat. En dat effect wordt alleen maar groter als je ouder wordt.

Net zoals je lichaam beweging nodig heeft om fit te blijven, hebben je hersenen aandacht nodig om actief te blijven. Hou houd jij je brein actief?

Een combinatie van fysieke inspanning en cognitieve uitdaging activeert de aanmaak van hersencellen. Na inspanning komt ontspanning want helemaal ontspannen kun je beter nadenken en je hersenen optimaal gebruiken.

Met Cognitieve Fitness:

  • ben je fysiek bezig
  • stimuleer je je hersenen
  • en maak je je hoofd leeg

Cognitieve Fitness is een unieke trainingsmethode waarbij fitnessoefeningen gecombineerd worden met oefeningen die de hersenen bewust activeren.

De cursus Cognitieve Fitness bestaat uit 3 x 5 wekelijkse lessen. Tijdens de anderhalf uur durende sessies worden fitness oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatievormen gecombineerd met cognitieve oefeningen die de hersenen gericht activeren. De trainingen bevatten een geleidelijke opbouw van belasting en intensiteit waarbij plezier voorop staat.

Benieuwd naar Cognitieve Fitness neem dan contact met mij op.